Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

O Δεκάλογος Του Αδέσποτου

1. Ένα αδέσποτο σκυλί ή γατάκι ζει κατά μέσο όρο 4 χρόνια στο δρόμο αντί για 15 ή 20 που θα μπορούσε να ζήσει με φροντίδα και εμβόλια. Προτιμήστε ένα αδέσποτο και σώστε κυριολεκτικά μια ψυχή.
2. Πολλά καταφύγια φιλοξενούν ζώα τα οποία αναγκαστικά διατηρούνται σε κλουβιά. Σκεφτείτε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη του ζώου όταν από ένα απρόσωπο κλουβάκι το πάρετε στα αφράτα σας χαλιά και τους δροσερούς σας κήπους.
3. Ένα ημίαιμο ζώο από το δρόμο έχει πολλή αντοχή σε ασθένειες καθότι έχει μεγαλώσει παρέα με αρκετά μικρόβια και έτσι αποκτάτε έναν μάγκα φίλο, που με απλά εμβόλια δεν έχει τίποτε να σας μεταδόσει.
4. Ένα αδέσποτο ζώο είναι δωρεάν και έτσι δεν χρειάζεται να ξεπαραδιαστείτε για μια τετράποδη συντροφιά όταν οι τιμές στα καταστήματα αγγίζουν και τα 1000 ευρώ.
5. Αν επιμένετε για καθαρόαιμο ζώο, ψάξτε στα καταφύγια.Πολλά καθαρόαιμα ζώα εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους και έτσι μπορείτε και πάλι να σώσετε μια ψυχή και να ικανοποιήσετε ταυτόχρονα την όποια προτίμηση σας! Ροτβάιλερ, Κόκερ, Λυκόσκυλα, Σαρ Πει, Τσοου Τσοου, Κανισάκια και Κόλλευ είναι λίγα από αυτά που κατά καιρούς χαρίζονται.
6. Αγοράζοντας ένα καθαρόαιμο ζώο ενισχύετε ένα εμπόριο που καμία σχέση δεν έχει με τη φιλοζωϊα. Πολλές φορές το ζώο από κατάστημα μπορεί να έχει ασθένεια, δυσπλασία ή να μην είναι απόλυτα καθαρόαιμο, όπως αποδεικνύει η εμπειρία πολλών ανθρώπων που αγόρασαν το ζώο τους.
7. Αγοράζοντας ένα καθαρόαιμο ζώο, ένα άλλο, ημίαιμο και αδέσποτο, αργοπεθαίνει χτυπημένο από αυτοκίνητο ή έχοντας φάει φόλα. Πώς σας φαίνεται αυτό?
8. Η υιοθεσία σας προφέρει περισσότερες επιλογές: υπάρχουν διαθέσιμα κουτάβια για όσους έχουν όρεξη για παιχνίδι αλλά και ενήλικα, μεγαλύτερα σε ηλικία για πιο ήρεμους και πολυάσχολους ανθρώπους που ζητούν ένα ζώο ήρεμο.
9. Η σωτηρία ενός αδέσποτου σας προσφέρει κάτι που δεν αγοράζεται με ευρώ: την αιώνια αφοσίωση και αγάπη από τον τετράποδο που θα θυμάται πάντα πώς περνούσε στο δρόμο και πώς περνά τώρα μαζί σας.
10. Τα ημίαιμα ζώα είναι μοναδικά! Δεν θα βρείτε άλλον να έχει σκύλο με τα ίδια μάτια ή γάτα με τα ίδια χρώματα! Χώρια του ότι εκπαιδεύονται και γίνονται τα πιο έξυπνα μοναδικά ημίαιμα.

πηγή:http://oskilosmoukiego.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. πολύ χαίρομαι για αυτή την ανάρτηση σου !!! και πόσο σωστά είναι αυτά που γράφεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΡΟΎΛΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή