Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Η λύση για την μείωση της αιθάλης των τζακιών!

Φωτιά τζάκι 300x225 Η λύση για την μείωση της αιθάλης των τζακιών!αιθάλη από τζάκια Η λύση για την μείωση της αιθάλης των τζακιών!
Αιθάλη - Πολύ λεπτή μαύρη σκόνη από σχεδόν καθαρό άνθρακα, που ανήκει στην κατηγορία των τεχνητών ανθράκων. Αιθάλη δημιουργείται όταν γίνεται ατελής καύση πολλών οργανικών σωμάτων, όπως βενζόλιο, ρητίνη, λίπη, έλαια, πίσσα κλπ. Βιομηχανικά παρασκευάζεται με ατελή καύση αερίων υδρογονανθράκων. Ως πρώτη ύλη χρησιμοποιείται το γαιαέριο, όπου υπάρχει, αλλά και το μεθάνιο και το ακετυλένιο. Η α. είναι ουσιαστικά καθαρός άνθρακας με πολύ μικρά ποσά υδρογόνου, οξυγόνου και τέφρας. Επειδή έχει βαθύ μαύρο χρώμα, λεπτούς κόκκους, μεγάλη καλυπτική ικανότητα, αντοχή στον αέρα, το φως και όλα τα συνδετικά μέσα, χρησιμοποιείται για την παρασκευή βερνικιών, λιθογραφικής, τυπογραφικής και σινικής μελάνης και ιδιαίτερα στην κατασκευή ελαστικών τροχών αυτοκινήτων.
* * * η (Α αἰθάλη) η καπνιά που αφήνει ο καπνός, ο οποίος αναδίνεται από την πυρά, φούμο(ς)
αρχ.
1. ό,τι εξατμίζεται ή εξατμίστηκε
2. «ὁ ἀπὸ ἀσβέστου καπνὸς» (Ετυμολογικόν Μέγα).
[ΕΤΥΜΟΛ. < αἴθω.
ΠΑΡ. αρχ. αἰθαλέος, αἰθαλίων, αἰθαλῶ, αἰθαλώδης.
ΣΥΝΘ. μσν. αἰθαλοκομπία].
greek_greek.enacademic.com
Κι όμως, η «τροφή» έψαξε και βρήκε λύση για να μειωθεί η αιθαλομίχλη και μάλιστα φυσικά!!! Στο τζάκι – που και πού ρίξτε μία χούφτα αλάτι στο τζάκι την ώρα που καίει. Θα βοηθήσει στο να απομακρυνθεί η πίσσα που συγκεντρώνεται στο εσωτερικό της καμινάδας.  Για να μειώσετε την αιθάλη στο τζάκι, ρίξτε μια χούφτα αλάτι πάνω στις φλόγες στο τζάκι σας, όχι μόνο θα παράγουν αρκετά ζωηρές κίτρινες φλόγες, αλλά θα βοηθήσει να μειωθεί η αιθάλη στην καπνοδόχο και θα βελτιώσει η ροή του αέρα.(Ορίστε λύσεις!! Μήπως να ζητήσουμε επίδομα… αλατιού; Να μην ελπίζω, ε;) Βέβαια, από την άλλη δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ «την δική μου την χρειάζομαι για την παρασκευή» βερνικιών, λιθογραφικής, τυπογραφικής και σινικής μελάνης και ιδιαίτερα για κατασκευή ελαστικών τροχών αυτοκινήτων…

Read more: http://www.proionta-tis-fisis.info/i-lisi-gia-tin-miosi-tis-ethalis-ton-tzakion.html#ixzz2ozyUCWv2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου