Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

SLEEP ING....6 συμβουλές για καλύτερο ύπνο...

Ο ύπνος σας είναι ανήσυχος; Είστε κουρασμένοι παρόλο που κοιμάστε; Δείτε τις παρακάτω συμβουλές.
1. Μην κάνετε γυμναστική τις βραδινές ώρες
Ελέγξτε ποιές από τις δυο περιπτώσεις ισχύουν στον οργανισμό σας: με τη γυμναστική η αδρεναλίνη σας θα ανέβει και δεν θα μπορέσετε γρήγορα να κοιμηθείτε ή θα σας κουράσει τόσο, που εν τέλει θα κοιμηθείτε.
2. Πείτε «όχι» στο αλκοόλ το βράδυ
Το αλκοόλ δεν θα σας αφήσει να φτάσετε στα βαθύτερα στάδια του ύπνου, ώστε να ξεκουραστεί το σώμα σας. Τέλος, όπως ακριβώς και ο καφές, το αλκοόλ είναι διουρητικό, οπότε θα σας αναγκάσει να τρέχετε στην τουαλέτα κάθε δυο ώρες.
3. Μην ελέγξετε τα mail σας
Κάντε ένα μπάνιο, πάρτε αγκαλιά το έτερό σας ήμισυ και επιτέλους σταματήστε να σκέφτεστε τη δουλειά.
4. Κάντε σεξ πριν τον ύπνο
Οι άντρες κοιμούνται αμέσως μετά το σεξ, αφού το σώμα τους γεμίζει με προλακτίνη, μια ορμόνη που κυριαρχεί κατά τη διάρκεια του ύπνου. Βέβαια, παρόμοιες ορμόνες παράγονται και στις γυναίκες, αφού το σώμα τους προκαλεί την ωκυτοκίνη, μια ουσία που αποτελεί βασικό συστατικό της συνταγής για έναν καλό ύπνο.
5. Κλείστε το κινητό
Ό,τι κι αν είναι, μπορεί να περιμένει. Για έκτακτες ανάγκες έχετε το σταθερό.
6. Καταναλώστε superfood για τον καλό ύπνο
Φάτε ελαφρά το βράδυ: ζυμαρικά ολικής άλεσης με φρέσκα λαχανικά, σάλτσα ντομάτας ή κοτόπουλο. Αυτό το γεύμα περιέχει πρωτεΐνες και αμινοξέα, που αφήνουν το σώμα μας να κοιμηθεί πιο εύκολα!
Πηγή: arionradio.com - ClopYPastE.gr
Διαβάστε περισσότερα: http://clopyandpaste.blogspot.gr/2013/12/6_29.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+blogspot/ClopYPastE+(CLOPYPASTE)#ixzz2ozvZ3OLU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου